top of page
DSC02741.JPG

Mijn
Verhaal

platform voor een

duurzame retailbranche,

sustainability consultant.

welkom - 

 

Wat leuk dat je op mijn website een kijkje neemt. Ik ben Manuela en al enige tijd werkzaam voor de retailbranche. Met een grote passie voor het onderwerp duurzaamheid werk ik nu als duurzaamheidsmanager voor een bekend meubel- en interieurmerk. Dit doe ik met veel liefde, omdat dit onderwerp vaak veel uitdagingen met zich mee brengt. Genoeg te doen zullen we maar zeggen! Binnen mijn werkzaamheden schakel ik tussen de leveranciers en opdrachtgevers, om zo de juiste afwegingen te maken en door te voeren.

Juist doordat ik dagelijks met dit onderwerp bezig ben, merk ik dat er veel onduidelijkheid heerst wat betreft het thema. Er zijn aardig wat stappen te zetten, en wanneer ben je nu echt 'duurzaam' bezig? Daarnaast komen er dan ook nog de verplichte rapportages om de hoek kijken, die meer met data dan met duurzaamheid te maken hebben lijkt het. Waar te beginnen? Er lijkt ook steeds meer informatie beschikbaar voor de fashionbranche, maar hoe zit dat dan in de meubelmakerij.. waar er vooral een niet lullen- maar poetsen mentaliteit heerst. Er zijn veel vragen, waar ook ik, dagelijks tegenaan loop. Met bijna te veel aan informatie, de opkomende ESG-rapportage plicht en daarnaast ook de dagelijkse uitdagingen vond ik het fijn een platform te creëren waar je stap-voor-stap informatie kunt vinden, en daarnaast met elkaar het gesprek aan kunt gaan.

Sustainability Consultant

Als duurzaamheidsmanager kom ik dagelijks in contact met leveranciers, fabrieken en merken die, net als ik, de wereld een beetje beter willen maken. Wat me vooral opvalt is dat er veel onwetendheid heerst. Duurzaamheid is vooral ingewikkeld en een 'moetje'. Daarom valt en staat alles met een stukje mindset, opvoeding misschien wel. Ik las ergens de quote: ''the greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it'', en ik geloof dat dat ook echt zo is helaas. Daarom ben ik mijn lesprogramma's gestart voor het basisonderwijs. Alles begint namelijk met educatie. Spelenderwijs de nieuwe generatie bewust maken van het onderwerp. Hoe ook zij kunnen bijdragen en bewuste keuzes kunnen maken. Juist in deze tijd van groot belang. 

Naast mijn werk spendeer ik mijn tijd samen met mijn man en 2-jarige graag buiten in de natuur. Samen gezellig de hort op, naar het bos of het strand. Daarnaast houd ik van reizen, lekker eten, fotografie, zondagochtend een verse kop koffie en muziek uit de platenspeler. 

Manuela Henderson

DSC_0646.JPG
bottom of page