info
Over mij
Studio
Beoordelingen
Algemene voorwaarden
Privacy Policy
  
collectie
Trouwkaarten
 
Collectie gids
Sample Gids
Veel gestelde vragen
Antiek & Verzamelobjecten
  
Social
Instagram
Facebook
Pinterest
Blog
  
tpw_logo.png
© 2019 Studio Maans Design
  • Maan

Mijn favorieten op het gebied van trouwkaarten!

Bij het ontwerpen van trouwkaarten komt zo veel kijken. Er zijn zo veel opties; papiersoorten kiezen, waxzegels nemen, lint, touw, digitaal drukken of letterpress? Ik ben er dagelijks mee bezig, maar wat zijn nou eigenlijk mijn favorieten?Papier

Wanneer het gaat om trouwkaarten, ben ik een groot fan van mooie papiersoorten! Dit geeft jullie uitnodigingen echt dat gevoel van luxe en aandacht. Er is over de kaarten nagedacht. Papier van een katoenvezel vind ik persoonlijk altijd erg mooi. Katoen voelt zacht en warm aan, hebben vaak net een off-white tintje. Dit geeft een warme uitstraling aan jullie uitnodigingen. Gmund Cotton is daarom echt een favoriet. Dit prachtige papier is er in fijne tinten, en is erg veelzijdig. Daarnaast vind ik Hahnemühle echt een artist uitstraling hebben. Als er dan ook veel watercolor illustraties gebruikt worden, geeft dit papier de mooiste look & feel.Detail kaart

Een uitnodiging komt vaak met veel informatie over de bruiloft. Soms kan dit te veel informatie zijn voor op een enkele kaart alleen. Ik raad daarom altijd een ‘detail’ kaartje aan. Dit is vaak een kleiner kaartje, in dezelfde stijl, waar we bijvoorbeeld perfect de trouwlocatie/venue op kunnen uitlichten. Daarnaast heeft de ceremoniemeester vaak ook nog informatie, wat dan meestal op een A4 bij de kaart geschoven wordt. Deze informatie kan ook perfect op de achterkant van dit detailkaartje, zodat alles mooi in 1 stijl blijft.


Drukken

Ik ben een groot voorstander van digitaal drukken. Met digitaal drukwerk ben je namelijk erg flexibel, los van het feit dat het erg veel kosten scheelt. Je kunt met alle opties/illustraties de uitnodigingen namelijk al bijzonder genoeg maken, (folie) letterpress is daarvoor niet per se nodig. Wel een groter budget? Dan is een combinatie (bijvoorbeeld jullie namen in goudfolie) ook erg mooi! Letterpress is namelijk een prachtige manier om jullie kaarten nog specialer te maken!


Studio Maans | kalligrafie

Kalligraferen

Hoewel je met digitale adressering een erg mooi resultaat kunt bereiken, ook omdat je er dan makkelijk icoontjes op kunt drukken, geef ik altijd de voorkeur aan handgeschreven, gekalligrafeerde enveloppen. Hierdoor kun je jouw gasten laten zien dat er tijd en aandacht aan jullie trouwkaarten is besteed. De inkt is in veel kleuren beschikbaar, waardoor het altijd samengaat met jullie thema. De inkt van DR. PH. Martins is bleedproof, en zal dus ook niet doorlekken bij een regenbui of vochtig weer. Perfect voor enveloppen.


Papertwine Touw

Om van jullie kaarten een mooi pakketje te maken, vind ik fijn papertwine echt perfect. Vooral in een kraft of witte kleur. Hierdoor blijven de kaarten niet alleen mooi bij elkaar, het staat ook gewoon erg clean. Bij een groter budget is hand gesponnen lint perfect. Let er dan wel op dat de kaart een ietwat klassiekere uitstraling krijgt.


Waxzegels

Waxzegels, waxseals, lakzegels, hoe je het ook noemt, dit maakt de kaart echt af. Of je nu een eigen ontworpen zegel hebt, of een ‘standaard’ ontwerp, het blijft een toevoeging waar je zeker over na moet denken. Het maakt een waar ‘cadeautje’ van jullie kaarten, zodat de gasten echt iets hebben om uit te pakken! Een uniek aandenken. Mijn favoriet is de kwaliteit van Artisaire. Dit is echt de crème de la crème op het gebied van zegels, en is kwalitatief erg goed. Prachtige kleuren en unieke designs, daar houd ik van!


Zoals je merkt is er erg veel mogelijk, maar wellicht verduidelijkt dit de opties een beetje! Mochten jullie interesse hebben in trouwkaarten (of misschien wel geboortekaartjes, dat kan natuurlijk ook!) en meer feeling willen krijgen met de mogelijkheden, vraag dan eens mijn Sample Guide aan! Hiermee maak je op een vrijblijvende manier kennis met veel materialen.


Enthousiast geworden? Je kunt ook gelijk contact opnemen!


Liefs Maan

60 keer bekeken